Ontstaan

 

Het verhaal achter het ontstaan van ons prachtige merk Bikkel

 

Jos ter Brugge is sinds 1982 dé trotse eigenaar van zijn dierenwinkel in Hengelo. Het ondernemen is hem met de paplepel ingegoten en dat is erg goed te zien. Hij heeft nooit stil gezeten en zo ongeveer elke zeven jaar borrelen er mooie dingen in hem op om weer verder te ontwikkelen en zo een doorgroei te realiseren voor de toekomst. Zo heeft Jos in 1994 met een 14-tal andere ondernemers de stap gezet om franchise onderneming Faunaland op te zetten. Binnen deze organisatie nam Jos zitting in het inkoopbeleid, waardoor er een prettige samenwerking ontstond met een gerenomeerd bedrijf uit Nederland.
 

In 2009 werd deze samenwerking nog eens versterkt toen wij ons eigen merk Bikkel op de mark wilden zetten. De fabrikant had oog voor deze mooie ontwikkeling en daar zijn wij tot op de dag van vandaag nog altijd zeer dankbaar voor. Door het wederzijdse vertrouwen en goede communicatie weten we dat de kwaliteit en samenstelling gegarandeerd zijn. Tevens zijn wij van mening dat wat uit eigen land komt vaak beter is dan wat vanuit het buitenland komt.

Met de kennis die Jos in de ruim dertig jaar die hij actief is in de dierenbranche heeft opgedaan, heeft hij een mooie productlijn samengesteld. Dit heeft ertoe geleid dat er in zeer korte tijd een breed assortiment aan honden en kattenvoeding is ontstaan, dit is onder te verdelen in 4 nieuwe eigentijdse lijnen:

  • Bikkel Hondenvoer Standaard
  • Bikkel Persbrok
  • Bikkel Premium
  • Bikkel Graanvrij


De brokken zijn er voor honden en katten van jong tot oud, honden en katten met overgewicht, gevoelige honden en katten en honden en katten van grote rassen. Deze brok is te vergelijken met bekende merken, alleen tegen een goede prijs. Bikkel is verkrijgbaar in zowel kleine als grote verpakkingen.
 

Na deze mooie ontwikkeling zijn we verder gaan kijken of we de lijn door konden trekken in een complete snacklijn, vanaf pup/kitten tot volwassen hond/kat, waarbij ook is gekeken naar de meest voorkomende problemen als voedselintoleranties en huid- en vachtproblematiek.
 

Ons eigen merk Bikkel is ondertussen uitgegroeid tot een zéér gewaardeerd merk en is ook zeker niet meer weg te denken binnen ons bedrijf DierenwinkelXL. Wij vinden het mooi dat we hierbij in zeer nauw contact staan met zowel de producent, als met de eindgebruiker. Door deze korte lijnen kunnen we snel schakelen en daarbij eerlijke informatie verschaffen, dit alles in het voordeel van het welzijn van uw huisdier.

Wij als Bikkel team staan achter ons mooie product en volgen de lijn à Eerst het huisdier en dan de (tevreden) klant, want dat is ons uiteindelijk Alles waard!

 

Bikkel staat garant voor een puur natuurlijke Hollandse brok met een eerlijke prijs/kwaliteitsverhouding. Vandaar ook alleen verkrijgbaar bij DierenwinkelXL.